DIVULGACIÓ

 

CONFERÉNCIES QUE OFEREIX  L'ASSOCIACIÓ PER 2007

 

Ofereix conferències en power point i observacions astronòmiques amb telescopis per a entitats que organitzin activitats culturals en llurs pobles.

 

“HISTÒRIA DE LA LLUNA”

            En un viatge en el temps des de Galileu fins a nosaltres hem conegut la Lluna, satèl·lit per excel·lència de la Terra, fins a trepitjar-la. Què en podem observar? Quin és el millor moment per observar-la? Com podem captar-ne les imatges? Els astrònoms continuen mirant-se-la. Per què serà?

 

SATURN, EL PLANETA DELS ANELLS 

            Tot descobrint el planeta Saturn amb la sonda Cassini- Huygens veurem les millors imatges més espectaculars d’un planeta gasós envoltat d’una munió de satèl·lits. Mai fins ara l’hem tingut tant a la vora.

 

JÚPITER, EL PLANETA GEGANT DEL SISTEMA SOLAR

            El  planeta Júpiter té una rotació molt ràpida. Els seus satèl·lits juguen al seu voltant en una dansa sens fi. Qualsevol dels astrònoms afeccionats pot gaudir de molts dels seus fenòmens: ocultacions, eclipsis, trànsits i ombres. Avui dia les noves tècniques de captura d’imatges han fet que el coneixement dels seus canvis atmosfèrics arribin a l’abast de qualsevol amateur.

 

CONTACTE

Conferència i observació amb dos telescopis.

 

A càrrec de Jaume Oliver, president de l’associació.

Preu de l’activitat: 120 euros.

Tl/ 937121672

Mòvil/ 696653545

É-mail/ astrotorroja@telefonica.net

 

 

LES OBSERVACIONS MÉS ADIENTS:

   

De febrer fins a maig: SATURN i constel·lacions pròpies d’aquests mesos.

De juny fins a setembre: JÚPITER i constel·lacions pròpies d’aquests mesos.

Dies que sigui visible: .La LLUNA